Home-oud

Vacature chauffeursplanner

Wegens de enorme groei in het aantal ritten en busverplaatsingen zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die vraag en aanbod bij elkaar weet te brengen.

Het aanbod bestaat uit te rijden ritten met onze veteraan autobussen voor klanten, zoals trouwerijen, rondritten, evenementen enz.

Daarnaast bestaat het aanbod uit een groot aantal busverplaatsingen zoals voor Techno Service Nederland, Connexxion en zo zullen er nog meer volgen.

De vraag bestaat uit chauffeurs. Hiertoe hebben wij een bestand met chauffeurs.

Via onze recent ingevoerde online planningsoverzicht worden de ritten vermeld die gereden moeten worden.

De chauffeurs hebben toegang tot deze online planning en kunnen zich (bij voorkeur) per email voor de ritten aanmelden.

Zodra een match tussen rit en chauffeur heeft plaatsgevonden wordt dit in het planningsoverzicht vermeld.

Voor meer info kunt u een mail sturen naar chauffeursplanning@sva-regio-oost.nl.Lijkt het jou ook leuk om te rijden met zo’n mooie oldtimer bus?
We zoeken (gekwalificeerde code 95) chauffeurs!

Voor informatie: Vlijtseweg 86, 7317 AG Apeldoorn
of mail naar: busverhuur@sva-regio-oost.nl
of bel: 0653554690   


SVA Regio Oost

De SVA (Stichting Veteraan Autobussen) is een landelijke vrijwilligersorganisatie met zeven regionale werkgroepen. Een daarvan is onze SVA Regio Oost (SVA RO). Tot voor kort was onze naam SVA Apeldoorn-Arnhem (SVA AA), maar sinds Arnhem in 2014 een aparte divisie is geworden (trolleybussen!), hebben wij onze nieuwe naam.

Je vindt onze werkgroep aan de Vlijtseweg in Apeldoorn, op nummer 86. Hier is onze stalling, de werkplaats en ons kantoor. Als je hier langs wilt komen moet je wel eerst even een afspraak maken; de contactgegevens hiervoor vind je natuurlijk ook op deze site.

 

De collectie

Aan de Vlijtseweg staan een kleine twintig bussen, maar die kunnen niet allemaal de weg op. Sommige moeten eerst worden gerepareerd en omdat het om oude bussen gaat is dat niet altijd even makkelijk, omdat bepaalde onderdelen soms lastig zijn te vinden. Andere bussen zijn een soort ‘wrakken’, maar wel uniek om wat ze zijn, en die wachten op restauratie. Tot slot zijn er de bussen die wel de weg op kunnen, maar ook die hebben natuurlijk regelmatig de aandacht van monteurs nodig, als er iets kapot is gegaan, of gewoon voor regulier onderhoud.

Van de bussen van onze werkgroep zijn er op dit moment zeven à acht ‘inzetbaar’, drie à vier ‘inzetbaar na reparaties’ en de andere bussen (ca. acht) ‘wachten op restauratie’.

Op deze site vind je onder ‘Onze bussen’ de precieze stand van zaken.

‘Inzetbaar’?

Met ‘inzetbaar’ bedoelen we dat de bussen beschikbaar zijn voor (dagelijks) gebruik. Soms gebeurt dat incidenteel, bij bijzondere gebeurtenissen (filmopnames, intocht Sinterklaas, defilés, enz.), maar soms ook op basis van een contract waarbij bijvoorbeeld iedere dag of iedere week wordt gereden, ‘gewoon’ voor personenvervoer. De meeste inzetbare bussen gaan echter de weg op omdat ze zijn gehuurd in het kader van op zichzelf staande gebeurtenissen, zoals trouwfeesten, familie-uitstapjes, personeelsfeesten, toeristische en historische rondritten, enz.

trouwrijden Saurer + bouquet + brdspr nw

‘Busverhuur’ is daarom een belangrijke pijler onder het bestaan van SVA RO. De SVA ontvangt namelijk geen subsidies in de exploitatiesfeer en moet er gewoon net als elk ander bedrijf voor zorgen dat er tegenover alle uitgaven ook inkomsten staan.

Vrijwilligersorganisatie

Zoals gezegd is de SVA een vrijwilligersorganisatie. Dit betekent dat niemand een cent betaald krijgt voor het werk dat hij voor de SVA RO doet. Sommige vrijwilligers van de SVA RO werken niettemin toch meer dan fulltime voor ‘hun bussenclub’, maar er zijn er ook die zich maar enkele keren per jaar voor de SVA in kunnen zetten. Toch gebeurt het allemaal met dezelfde liefde voor oude bussen en in dezelfde overtuiging dat bepaald (rijdend) historisch erfgoed het nu eenmaal verdient om in stand te worden gehouden.

De vrijwilligers van SVA RO werken dan wel in de werkplaats (techniek), dan wel op de bus (chauffeurs), dan wel voor de busverhuur (acquisitie), dan wel als bestuurslid, of in een combinatie daarvan. We zijn een zo ‘plat’ mogelijke organisatie, met moderne overlegstructuren; zowel binnen onze eigen organisatie als in de relaties met de andere werkgroepen en met organisaties op het gebied van toerisme en erfgoed.

Onderdeel van de landelijke Stichting Veteraan Autobussen